Jalkahoito

Jalkoihin kertyy kuona-aineita, jotka väsyttävät jalkoja, joten nämä kuonat on hyvä saada pois alaraajoistamme.  En muista mistä asiasta olen jalka-asiasta kuullut, mutta lähteitä on ollut useampia ja tuntemuksien sekä kokeilujeni myötä olen havainnut hyvän fiiliksen jalkakylvyn jälkeen.

Kuormitamme jalkojamme päivittäin hyvinkin paljon pitämällä sukat/kengät jalassa pitkiäkin aikoja putkeen, ja jalat kaipaavat pientä huolenpitoa. Kuten muukin keho.  Jalkojen kuormitusta voit vähentää ottamalla kengät pois kun niitä et jalassasi tarvitse. Pitämällä esimerkiksi toimistolla hengittäviä villasukkia jalassa jne, common sence. Jos haluat vahvistaa jalkojasi, niin se onnistuu esimerkiksi hauskoilla FiveFingerseillä. Onnistuu se varmasti muutenkin, kuten kävelemällä paljain jaloin ulkona ja tekemällä erilaisia harjoitteita, mutta noin esimerkkinä 🙂 Kerron mitä minä teen, kokemuksella, ja voin sanoa, että toimii 🙂  Asiaan!

Homma on erittäin simppeli:
– laita vatiin lämmintä/kuumaa vettä. Sellai että ei polta, mutta lämmittää.
– laita vatiin merisuolaa/vuorisuolaa, itse laitan kourallla sopivasti.
– laita jalat veteen, mitoita vesi niin, että se tulee ainakin kehräsluun (se pallo siinä nilkassa) yläpuolelle
– nautiskele, ja pidä jalat vedessä kunnes vesi on jäähtynyt. Jos tän tekee saunassa, se vesi ei jäähdy niin nopeasti – try it 😉
– kuivaa jalat ja halutessasi rasvaa ne suosikki rasvallasi: esim piparminttu-jalkarasva. Esimerkiksi mulla on Bodyshopin tämmöinen.
– Nyt voit huomata, miten kevyet ja mukavamman tuntuiset jalat ovat. Nauti olostasi <3

Tämän voi tehdä viikottain, tai aina kun siltä tuntuu. Minusta tuntui eilen siltä. Edellisestä kerrasta oli aikaa ja voi pojat, että teki hyvää. Jos jalkaterät voisivat hymyillä niin olisin kävellyt hymiöillä 😀

Suola imee kehostamme epäpuhtauksia ihon läpi. Tämän vuoksi vanhempi väestömme lähetetään etelänmatkoille lillumaan esim. punaiseen mereen vaivojaan hoitamaan. Ei siinä sen ihmeempää magiikkaa ole, simppeliä meininkiä.

Bonari:  halutessasi voit lisätä suoraan suolahauteeseen pari tippaa piparminttu-öljyä 😉

Super-bonari:
– kiehauta vesi kattilassa ja jätä ykköskakkoselle lämpöiseksi
– lisää sekaan kourallien, tai kaksi, inkivääriä raastettuna
– anna muhia vaikka ½-1h
– kaada vatiin ja jatka siitä mistä alkuperäinen ohje lähti liikkeelle 😉
 (vaihtoehtoisesti voit myös kastaa pieniä pyyhkeitä tässä inkivääri-vedessä, puristaa ne kuivaksi ja laittaa esim munuaisten päälle, harteille jne – pure awesomeness!)

Elämä on kivempaa kun on kevyt jalkainen 😀  Nautinnollisia jalkakylpyjä!

ps.
Saatoin laittaa messiin myös vähän magnesiumia, kuten tätä tai tätä 🙂

Comments & Reviews