Superruokaluomuhörhöjen säästöopas

koottuja säästövinkkejä laadukkaisiin juttuihin

Olen kuullut sanottavan, että laatu maksaa – niin se on ruoassakin.  Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa, mutta ennen kaikkea – missään nimessä ei ole järkevää syödä Pääsääntöisesti huonosti. Mitä siis tehdä jos Sibeliukset on vähissä ja kehomieli ja mielikeho kokonaisuudet halajavat ravinteita voidakseen toimia tarkoituksen mukaisesti?

Alla muutamia listattuja vinkkejä itseltäni ja tutuiltani. Jos haluat jakaa vinkkisi täällä niin laita mulle viestiä  – kiitos!

Säästötapoja on monia ja tässä muutamia esimerkkejä:

 • Kerää tuotteet itse
 • Kimppatilaaminen piireissä ja ryhmissä
 • Kustannustehokkaat ravinnepitoiset sapuskat
 • Tarjoukset alan liikkeistä
 • Koodinimet
 • Muuta, mitä?

Kerää tuotteet itse

Mustikat ja muut marjat on helppo kerätä itse, etenkin kesällä. Pakurit ympärivuotisesti ja männyn siitepöly siinä touko-kesäkuussa.

Tässä yksi melko kattava keräysajankohta -listaus. Joku jo siellä varmaan miettiikin kysymyspäissään, että MIKSIMITENHÄ mä näitä käytän, vastauksia voit löytää esimerkiksi täältä: Yrtit kansanomaisessa lääkinnässä  .

Off-seasonilla on turvauduttava kuivattuihin yrtteihin taikka pakastealtaan marjoijin ja talvella olenkin ”kerännyt” esimerkiksi mustikat Prismasta, jossa kilon säkin saa noin 7,50e hintaan, kun se lähialepa myy 200g pikkupussin 2,50e. Kilohinnassa siis jo yli viiden (5!) euron hinta ero. Etenkin noin 200g marjoja päivässä syövänä säästö on yli 20e/kk!

Samalla isokauppa-reissulla ostan kasvikset ja muut marketista löytyvät asialliset tuotteet jääkaappiin: kerralla enemmän ostettuna säästää myös Aikaa vaikka nukkumiseen, meditoimiseen tai sen sellaiseen 😉 Onneksi nyky marketeissa luomuvalikoima alkaa olla melko kattava vaikkei kaiken tarvisekaan aina olla luomua, järki asioissa oman fiiliksen mukaan sillä ylimääräinen stressi ”voin syödä vain luomua” poistaa pitkälti hyödyn luomun syömisen eduista. Tee asiasi siis ennen kaikkea rennosti kehoasi kuunnellen.

Asiaan!

Kustannustehokkaat ravinnepitoiset

 • Chia-siemenet on supersapuskoista kustannustehokkain ilmentymä. Sisältää paljon erilaisia ravinteita ja aineosia: vitamiinit, protskua, rasvoja. Tekemällä Chia-hyytelöä saat enemmän hyötyä! Voit tehdä myös Sieni-Chiaa! 😀
 • Idut ja niiden itse idättäminen. Liota yön yli, tämän jälkeen pidä kosteana kunnes itu on siemenmittainen. Nauti.
 • Hapankaali – halpaa ja watsa tykkää koska siinä on paljon hyvää, mm. enzymejä, jotka sulattaa muuta ruokaa. Hapata itse ja säästä!
 • Papujen ostaminen kuivana ja itse valmistaminen. Pienellä vaivalla selvää säästöä.
 • Muita, mitä?  Pist mailia tuleen!

Kimppatilaaminen

Terveyskimppa
Terveystuotteita, -tietoutta ja hyvää meininkiä! Todennäköisesti aina edukkain Suomesta ostettaessa. Voit itse ehdottaa tuotteita ja jos jengi innostuu niin se voi kohta olla Kimpattu. Isona plussana kenties maailman paras Asiakaspalvelu!

Mayor’s Gym:n Luomuruokapiiri
Luomukananmunien säännöllistä tilausta, myös riistaa ja kananpoikaa.

Luomulihaa -ryhmä
Täältä saa sitä luomulihaa kivasti!

Luomupiirit
Liity luomupiiriin – pienellä ryhmähengellä luomutuotteet edullisesti!

tarjoukseT alan liikkeistä

Joissain liikkeissä kuten Ruohonjuuri ja Ekolo voit käyttää pesuaineiden täyttö-mahdollisuutta => halvempaa laatua kun esim Ecoverin pesuaineet saa täytettyä suoraan alkuperäisiin pulloihinsa. Näin kehoon ei tule ylimääräistä kemikaalikuormaa.

Koodinimet

 • FSF-storesta -5€/tuote Top-seller -kategoriasta koodilla ”sienikauppa”.
 • onko muita pysyväisluontoisia koodeja, sharing is caring <3

Muuta, mitä?

 • Ekologisia astianpesukone-tabletteja, esim. Ecover, tarvitsee usein vain puolikkaan 😉