Posted in Suosituksia
18/10/2012

Iherb -tilaaminen ja omat tuotehavainnot

Moni itsestään huoltapitävä, luontaistuotteita ja lisäravinteita käyttävä, tai sellaista harkitseva, on varmastikin huomannut, että ne maksavat rahaa. Joskus jopa melko paljonkin.

Suomessa on paljon hyviä liikkeitä, joista saa asiantuntevaa palvelua, tietoa tuotteista ja niiden laadusta – näiden kivijalkamyymälöiden tarjoama nopea saatavuus on todella hyvä asia! Kuitenkin näiden tuotteiden myyntipaikan liiketilat nostavat tuotteiden hintoja sekä luonnollisesti Suomesta ostettavista tuotteista on arvonlisävero mukana. On hyvä kannattaa paikallista oman kaupungin tai Suomeen veroja maksavaa toimijaa, mutta ellei sellaiseen ole varaa ja haluaa kuitenkin vitamiininsa ostaa niin onneksi meillä on Internet ja siten näppäriä vaihtoehtoja. Iherbistä saat usein samat tuotteet ja edullisemmin ja monesti myös sellaisia laadukkaita tuotemerkkejä, joita Suomessa ei edes myydä. Lisäksi paketit tulevat lähipostiin tai kotiin toimitusvalintasi mukaan vaikka ovelle.

Terveystuotteiden aktiivi-käyttäjille on olemassa jo monien suomalaisten käyttämä Iherb.com, joka myy paljon vaikka ja ihan mitä vaan! Kaupalla on hyvin toimiva tuotteiden arvostelujärjestelmä, jonka perusteella tuotteet voivat pysyä/poistua valikoimista. Tuotemäärän paljous sokaisee tottumattoman ravinteiden etsijän, joten olen listannut alle hyväksi havaitsemiani tuotelinkkejä niin itseni kuin myös sinun tilaamistasi helpottamaan.  Samoja linkkejä itsekin klikkailen kun varastot ovat ehtymässä. Päivitän listaa kun löytyy hyvää ja mielenkiintoista.

Ensin pari perusjuttua:

1) Tullaus ja ALV

jos haluat alvittoman toimituksen on tilauksen ALV-osuuden oltava alle 5 euroa, ja ALV on 14% ostohinnan päälle tuleva osuus.  Tämä siis mukaan lukien postikulut, joissa itse käytän sitä edukasta, vaikkakin hidasta monesti alle 4$ airmail-vaihtoehtoa. Laskennallisesti tilauksen on hyvä olla postikuluineen noin 35,5€, jolloin veron määrä on 14% alvilla 4,97€. Joskus 40-50€ paketit tulevat myös randomilla läpi, mutta ei aina.

Jotkut henkilöt ja joskus minäkin tilaan noin 100-150 euron tilauksia koska iHerb tarjoaa extra-alennuksia isommista tilauksista. Käytännössä voit siis saada iHerbin alennukseksi esim 10% ja siten tavallaan ”säästää” sen 10% tullille maksamastasi arvonlisäversota, eli tavallaan 14% alv onkin vain 4% kun sait jo 10% halvemmat tuotteet. Ei suoraan, mutta tavallaan. You get the point.

Yli 150€:n en suosittele tilaamaan koska tälllöin ALV:n maksamisen lisäksi pitää maksaa myös tullausmaksu, joka määrääntyy ostettujen tuotteiden mukaan. Ei suositeltavaa.

Tullaus itsessään on kuitenkin varsin helppoa tullin omilla nettisivuilla, eli käytännössä

 1. Saat sähköpostin ”hei sulle tuli tullattavaa”, sitten meet mailissa olevan ohjeen mukaan tullin sivuille, kirjaudut pankkitunnuksillasi ja syötät sinne lomakkeeseen valikoista tuotekategorian ja tuotteen hinnan sekä lisäät kuvan ostokuitistasi (sähköpostissasi Iherbiltä tai omalla iherb-asiakastililläsi).
 2. Kohdan 1. lomakkeen lähettämisen jälkeen saat parhaimmillaan arkena alle tunnissa laskun ALV:stä sähköpostiisi
 3.  Maksettuasi kohdan 2. alv-laskun tulli vapauttaa paketin Postin toimitettavaksi.
 4. Saat paketin lähipostiisi.

DHL-toimituksella he voivat tehdä tullauksen puolestasi, mutta veloittavat siitä jokusen kympin ja jos tullaat heidän toimituksellaan itse, niin maksat silti 15€ käsittelykulun, joka on käsittämätön. Suosittelen muita toimitusvaihtoehtoja, joista lisää alla.

Tullin tiedote ALV:sta: 1.1.2013 alkaen voimaan tullut muutos

2) Toimitukset

 • Käytän nykyään aina joko tavallista ”Airmailia”, joka on vähän hitaampi, tai sitten ”Premium Airmailia”, joka on rahtusen nopeampi. Molemmat tuovat paketin lähipostiisi.
 • Joskus käytin DHL:n nopeaa ovelle kuljetusta, mutta nykyään DHL veloittaa noin 15€ jos teet tullauksen itse ja enemmän jos he tekevät tullauksen puolestasi. En suosittele, ellei ole tosi kiire koska pikkutilauksissa DHL-kustannukset eivät ole enää niin järkevät.

3) Maksuvälineet

 • Olen itse käyttänyt tavallista Visa Electronia, mutta ihan normaali luottokortti käy myös. Oman korttini tiedot on olleet vuosia iHerbin asiakastilillä tiedossa eikä mitään luottamusongelmia ole ilmentynyt, eikä noin isolla toimijalla ole sellaiseen tarvetta/varaakaan.

4) Ensitilaajan etu

 • Ensitilaajana saat alennuksia antamalla koodin POH172 kohtaan ”Referral Code”.
 • Saat 5 dollaria alennusta eli melkolailla ilmaiset postikulut!
  Ihan jepa diili!
 • Allaolevissa tuotesuosituksissa koodi on jo mukana, ja siten se voi näkyä jo valmiiksi merkittynä.
 • Muutenkin tuolla koodilla voipi saada bonaria, kannattaa kokeilla 🙂

ASIAAN, eli tuotesuositukset/-kokemukset:

Joitain Käyttämiäni tuotemerkkejä:

NOW= Ehkä se edukkain ison firman tuote, jonka joukosta löytyy niin hyvää kuin huonoakin. Kustannuksista paljon välittävälle koska ovat todnäk halvimpia.

Thorne research vaikuttanut asiallisen laadukkaalta ja etenkin D-vitamiinillaan vakuuttanut koska samassa paketissa on synerginen K2:n. Myös Life Extensionin ja Carlssonin tuotteista olen tehnyt löytöjä!

Luonnollisinta suuntausta edustavat New Chapter, Vitamin Code/Garden of Life, sekä MadreLabs.

Oli merkki mikä tahansa niin hyvä on tseketa luvattu tuotesisältö läpi.

Vitamiinit

D-vitamiini ei mainostusta kaipaa, sen tietää nykyään kaikki.

Monivitamiini:
Miehille: ADAM taikka Vitamin Code Men
Naisille: EVE taikka Vitamin Code Woman

C-vitamiini on tärkeä asia, joten se myös erikseen!
Tässä C-vitamiini luonnollisesta lähteestä. Tässä toinen edukkaampi askorbiinihappo, joka on mahalle hiukan rankempi.
C-vita on tärkeä juttu monessakin asiassa! Suosittelen kaikille, gramma tai puolitoista päivässä 🙂 Rokkaa kivasti yhteen lääkinnällisten sienten kanssa.

B-vitamiinit on tärkeitä hermostolle ja monelle muulle jutulle!
Thornen B on todella bueno, myös NOW:n B-complex toimii edukkaassa sarjassa hyin. Paras luonnollisin Vitamin Code B

B12: methylcobalmin
Hermostolle todella hyvä juttu! Myöskin e-pillereitä käyttäville naisille sekä urheilijoille ja vanhuksille ehdoton lisä 😉  Kyseessä on B12-vitskun aktiivinen luonnollinen muoto, kielen alle sulamaan, jolloin ohitetaan ruoansulatus ja saadaan parempi imeytyvyys!  (ps. se yleisin B12 on cyanocobalmin mikä on peilikuva tästä luonnollisesta eikä ole keholle suoraan niin käyttistä.)

B3 niasiiniamidi / niasiini / niasiini time-release

Hivenaineet

Magnesium on erittäin tärkeä rakennusaine koko kehossa!
Tässä muutama poiminta:

Edukas perusmankka = magnesiumsitraatti-jauhe, sama kapselina.
Magnesiumtauraatissa sidosaineena on suoraan rentoutta edistävä tauriini, joka lisää välittäjäaine GABA:n muodostumista, joka on hermostoa rauhoittava ja unenlaatua parantava hermovälittäjäaine.
Magnesiumorotaatti ylläpitää lihasten energiavarastoja ja voimistaa proteiinisynteesiä eli lihasten uudistumista ja kasvu. Paras magnesiumin muoto sydän- ja verisuonitautipotilaille.
Magnesiumglysinaatti, jossa mankka on kiinni glysinaatissa, jota tarvitaan esimerkiksi maksassa. Tämä magnesiumin muoto sopiikin erityisesti niille, joilla on tapana heräillä maksa-aikaan eli kello 1-3 välillä yöllä.
Magnesiumfumaraatti tai Magnesiummalaatti parantavat kehon energiantuotantoa.
Monipuolinen mankka, jossa on Mg-Tauraatti, Mg-Glycinaatti, Mg-Malaatti

Sinkkiä tarvitaan monessa asiassa kuten immuniteetin ylläpitämisessä sekä testosteronin tuotannossa, tässä muutama otos:
Sinkkipicolinate on pieni jakoinen ja jonkin lähteen mukaan auttaa haimaa enemmän kuin muut sinkin muodot.
Sinkki-complex on tiukkaa matskua!

Seleeni
Immuniteetille rakennusaine ja treenaajille testo-tuotantoon.

Ruoansulatus

Et ainoastaan ole sitä mitä syöt, vaan sitä mitä kehosi voi imeyttää! Optimoimalla ruoansulatustasi voit automaattisesti paremmin.

Käytän alla olevia ihan arjessa aterioiden mukaan, mutta erityisesti silloin kun on reissussa tai on ”mässypäivä”, niin näistä valmisteista on uskomaton apu kun ne auttavat ruoansulatusta tekemään työn ei-niin-optimaalisella ruokavaliolla kuin kotona/arkena.

Muuta

Kielenpuhdistin ja mustaa saippuaa! 😀

Kalaöljyt ja omegat on tärkeitä ihmiselle, joten vaikka näitä:
Life extensionin öljy on asiallinen.
Todella moni puolinen aivo-öljy!

Emerald Balance on viherjuoma, jossa on paljon kaikkea hyvää!
Olemassa on myös Suklaa-versio!

Rauhoittumiseen

Teaniinia 🙂

Tauriini on ihan kiva juttu myös, tasapainottaa jos menee enemmän täysii. Siksi sitä on energiajuomissakin, jotta se tasapainottaa guaranan ja kofeiinin sympaattisen hermoston stimulatiivista vaikutusta 😉

Treenaajalle

BCAA auttaa lihasten palautumisessa proteiinien näkökulmasta.

Glutamiini kapselina tai jauheena (perhekoko) on ihan hyvä juttu. Itse käytän tätä riisiproteiinin aminohappo-jakaumaa parantamaan 🙂

Arginiini&Ornitiini tekee treenaajalle hyvää

Acetyl-L-Carnitiini
Etenkin kovaa treenaaville => parantaa rasvan käyttöä energiana.

DAA – D-Aspartic Acid boostaa luonnollisesti testosteronia. Nauti aamuisin 3g.

Loppu-bonari:
Kortisolin vihollinen top3-combo (iltaisin tunti ennen nukkumaan menoa):
Luonnollinen B6 -vitamiini (5-P-5)
Sinkkipicolinate
Magnesiumtauraatti

Tsekkaa myös Iherbin ilmaiset näytteet, joita voit valita tilauksesi mukaan. Lisäksi halpoja kokeiluhinnoiteltuja -tuotteita löytyy